Programi

kids read
Flying Boy

Redoviti 10-satni program

Redoviti 10-satni program rada verificiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Također redovito surađujemo sa Agencijom za odgoj i obrazovanje i drugim institucijama koje su bitne da bi svojim korisnicima pružili čim kvalitetniju uslugu.
Program je namijenjen je djeci od 1. godine do polaska u školu.
Program Dječjeg vrtića TINTILINIĆ sufinancira Grad Sveti Ivan Zelina.

Ciljevi i zadaće programa usmjereni su na:

  • osiguravanje optimalnih uvjeta za uspješan odgoj i cjelovit razvoj svakog djeteta;
  • poticanje i razvoj svih djetetovih aktualnih i potencijalnih mogućnosti ( tjelesnih,intelektualnih, socio-emocionalnih i izražajnih);
  • unapređivanje djetetovih osobina i umijeća ( samostalnost,kreativnost,samopouzdanje, snalažljivost,sposobnost rješavanja problema, umijeće kvalitetnog komuniciranja i dr.).

Program često obogaćujemo dodatnim programima za djecu: posjete kazalištima i muzejima, radionice za djecu i roditelje,obilježavanja proslava i svečanosti, dramske i lutkarske predstave, koncerti i slično.

Kraći programi

Kraći program folklornog stvaralaštva

Kroz kraći program folklornog stvaralaštva, djeca kroz pjesmu i ples uče o bogatoj kulturnoj ostavštini svojih djedova i baka.
Odgojno obrazovni program folklora za djecu predškolske dobi ostvaruje se kao kraći program dva puta tjedno po 45 minuta.
Odgojno obrazovni program folklora za djecu predškolske dobi verificiran je od Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Cilj programa je doprinijeti svestranom razvoju djeteta korištenjem bogatih izvora tradicijske kulture Hrvatske, sačuvati stare običaje, igre, pjesme i plesove od zaborava. Program je osmišljen tako da prezentira dječje igre, pjesme i plesove iz svih krajeva Hrvatske. Kroz folklorni program razvija se i njeguje ljubav prema pjesmi i plesu, djeca se upoznaju s dijalektima naše zemlje, načinom odijevanja ( narodnim nošnjama ) te glazbenim instrumentima  (šuškalice, udaraljke) iz kućne radionice.
Kroz aktivnosti kod djece potiče se mašta. Razvija se sposobnost auditivno- glazbene komunikacije, percepcija ritma, glasovne mogućnosti, stvaranje zvukova i melodija,pokreta i kretanja kroz usvajanje dječjih igara s pjevanjem, pjesama i brojalica, te se ujedno tako potiče i razvoj motorike, osobito u prirodnim oblicima kretanja (hodanje, trčanje, poskoci, hodanje u kolu...).
Metode usvajanja sadržaja su imitativna igra, igre uloga, učenje putem modela i isprobavanje.
Usvojeni sadržaji prezentiraju se nastupima povodom završnih svečanosti vrtića te smotrama folklora.
Tako smo imali priliku sudjelovati na 2. Festivalu za mlade „Moslavino, u srcu te nosim“, u Cagincu, te na 20. Svetoivanjskoj smotri folklora u Svetom Ivanu Zelini.
Voditeljice programa su Lindita Pavleković i Ivana Haramina.


Kraći program ranog učenja engleskog jezika

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!