Dijete koje čita izrasti će u čovjeka koji misli.”
Kineska poslovica

Čitanje na glas i pričanje priča s djetetom izvrstan je način zajedničkog provođenja vremena. Čitanje i pripovijedanje pomaže u razvoju jezika, pismenosti i potiče razvoj mozga. Djeci možete početi čitati vrlo rano. Već i malene bebe vole sjediti u vašem naručju, slušati vaš glas, slušati ritam i rime, te gledati slike.

Dječji vrtić TINTILINIĆ do petka, 28.5.2021. prima prijave za upis djece u novu pedagošku godinu 2021./2022.

Ususret Uskrsu sve odgojne skupine Dječjeg vrtića TINTILINIĆ provodile su aktivnosti kojima su se djeca pripremala za nadolazeći nam blagdan.

 

Zašto obilježavamo Svjetski dan sindroma Down?

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želimo Vam približiti osobe sa sindromom Down i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje njihovih prava.

Poštovani roditelji,
Pozdravljamo Vas na početku još jedne pedagoške godine koja je pred nama.

S ciljem zaštite zdravlja svih korisnika i djelatnika DV Tintilinić,molimo Vas da se pridržavate Uputa HZJZ i MZO za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19:

Poštovani roditelji predškolaca,

Podsjećamo Vas da ste prilikom ispisa djeteta iz vrtića dužni ispuniti Zahtjeva za ispis.

Poštovani roditelji,

Sukladno slabljenju mjera i novim preporukama HZJZ od ponedjeljka 25.5.2020. godine Dječji vrtić TINTILINIĆ se vraća u svoje redovito radno vrijeme od 6.00 do 18.00 sati. Roditelji više nisu obvezni ispunjavati Izjavu o dolasku djeteta u vrtić za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 prilikom dovođenja djece. Roditelji djecu do daljnjega predaju/preuzimaju u prizemlju vrtića na ulaznim vratima. I dalje vrijede protokoli prilikom predaje/preuzimanja djece:

Poštovani,

Dječji vrtić TINTILINIĆ do petka, 29.5.2020. prima prijave za upis djece u novu pedagošku godinu 2020./2021.

Molimo roditelje koji su zainteresirani za upis djeteta da u spomenutom roku poštom (Blaževdolska 3, Sveti Ivan Zelina) ili na mail adresu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) dostave ispunjen obrazac Zahtjev za upis djeteta u Dječji vrtić TINTILINIĆ.
Po isteku roka za predaju Zahtjeva, Vrtić će kontaktirati sve roditelje koji su predali zahtjev u svrhu obavještavanja da li možemo djetetu osigurati mjesto te dogovora o terminu inicijalnog razgovora.

Molimo roditelje da zbog trenutne situacije te mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 koje se trenutno provode u vrtiću ispunjeni upitnik ne donose osobno u vrtić.

 

NAPOMENA:

Predajom Zahtjeva za upis u DJEČJI VRTIĆ TINTILINIĆ dijete nije upisano u vrtić, već potpisivanjem predmetnog ugovora s Vrtićem.

Poštovani roditelji,

Pozivamo Vas da sa svojim mališanima sudjelujete u kreativnom natječaju “Tražimo najljepšu pisanicu” koju virtualno organiziraju Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline i Udruga “Srce”.

Poštovani roditelji,

Prije svega, nadam se da ste Vi i Vaši bližnji dobro i zdravi, te da se uspješno nosite s ovom situacijom koja nas je sve zadesila.

ORGANIZIRANJE DEŽURSTVA U DJEČJEM VRTIĆU TINTILINIĆ

Preporukom Stožera civilne zaštite u Dječjem vrtiću TINTILINIĆ organiziran je rad kroz DEŽURSTVA.

Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Svetog Ivana Zeline s temom: „Provođenje mjera zaštite od širenja korona virusa“, održane dana 13. ožujka 2020. godine, donijeti su sljedeći zaključci i preporuke:

Odgojna skupina “Zečići"

Cilj projekta: stjecanje osnovnih znanja o prometu i osposobljavanje djece za lakše snalaženje u okolini.

ODGOJNA SKUPINA "OVČICE"

Kao praktičari za vrijeme adaptacije u jasličkoj skupini ˝OVČICE˝ prepoznajemo kod djece veliki interes za istraživanje i osluškivanje zvukova iz okruženja, instrumenata, pjesmica.

PUŽ U „JEŽIĆIMA“

Tijekom boravka na dječjem igralištu djeca su uočila puža. Promatrali su ga,dirali i pokušali nahraniti travom i lišćem iz parka. Pokazuju iznimno zanimanje za puža i postavljaju mnoštvo pitanja,te odlučujemo zajedno potražiti odgovore na njih.

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Datum simbolizira tri reprodukcije 21. kromosoma (trisomija), što je glavno genetsko obilježje osoba s Down sindromom. Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine. Tijekom godina mnoge organizacije širom svijeta pridružile su se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se danas obilježava u čitavom svijetu.

Početkom pedagoške godine posjetili smo šumu, a budući da su djeca bila jako zainteresirana odlučili smo dodatno istražiti promjene u šumi, šumske plodove, biljke i životinje. Tako je započeo naš projekt “Šuma”.

Projekt na temu „KUKCI“ u predškolskoj skupini Sovice

Kovčežić je ovog puta ponio sa sobom slikovnice u rimi. Eksperimentiranje glasovima i pažljivo slušanje riječi koje se rimuju veoma pomažu djeci u razvoju fonološke svjesnosti i savladavanju glasovne analize.

Dolaskom proljeća i buđenjem prirode i dječje aktivnosti postale su još više orijentirane pa biljke.

Djeca iz odgojne skupine Sovice u četvrtak 12.4. su sudjelovala na informativno-obrazovnoj radionici o važnosti sprječavanja nastanka i odvojenog prikupljanja otpada.

PROJEKT  "PROMET" U ODGOJNO-OBRAZOVNOJ SKUPINI  "ZEČIĆI"

01

Potaknuti Konferencijom o pripovijedanju odlučili smo djeci i roditeljima probuditi svijest o efikasnosti metode pripovijedanja,čitanja i pričanja priča.

Kako je odmicala pedagoška godina primijetili smo da su naše Sovice jako radoznala djeca.

Fašnik je najveselije doba u našem vrtiću, kako za djecu tako i za odgojiteljice.

Početkom pedagoške godine i dolaskom jeseni odlučili smo djeci približiti jesenske plodove kroz različite aktivnosti.

AKTIVNOST ODGOJNO-OBRAZOVNE SKUPINE "ZEČIĆI"

Zdrav stil života usvaja se od najmlađe dobi, pa je vrtić uz roditeljski dom, najbolje mjesto za prve spoznaje o tome kako higijenske navike utječu na naše zdravlje.
Dječja pitanja te međusobni razgovori potaknuli su nas da u odgojno - obrazovnoj skupini "ZEČIĆI" pokrenemo dvotjednu  aktivnost "Moji zdravi zubi."

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada.
Ove godine dane kruha obilježili smo tako da smo za djecu i njihove roditelje organizirali radionicu pod nazivom „OD BRAŠNA DO KOLAČA“.

I ove smo godine, već tradicionalno,  posjetili  Pekarnu kako bismo izbliza vidjeli gdje i kako nastaju naša najdraža peciva i kruh.

U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH!

Na početku nove pedagoške godine odlučili smo djeci približiti zdravo življenje raznim tjelesnim aktivnostima i učenjem o zdravoj prehrani.

Dijete ima genetsku predispoziciju za usvajanje govora, koja se aktivira uz izloženost govoru i poticajima na komunikaciju. Obitelj i okolina imaju veliku važnost kod djetetova učenja govora jer se govor uči slušanjem i govorenjem.

Djeca u dobi od 2 do 3 godine.
Početkom pedagoške godine i tijekom odgojno - obrazovnog rada uočili smo da samo dvoje, troje djece razlikuje i imenuje boje dok smo kod ostalih primijetile interes za spoznavanje boja.

Prema interesu djece pokrenut je projekt naziva "Pauk".


AKTIVNOST ODGOJNO-OBRAZOVNOJ SKUPINI "PANDE" : "PROJEKT SUNCE"

Odgojna skupina „Zečići“
Djeca u dobi od 4 do 5 godina.

"Djeca su naše blago i za njih ćemo ako treba skinuti zvijezde s neba i darovati im cijeli Svemir."

I ove smo godine povodom Dana kruha posjetili Pekarnu Kralj u Svetom Ivanu Zelini.

Posjetio nas je Nanbudo klub „Marija Bistrica“.

Posjetili smo Zoološki vrt grada Zagreba.

Novouređeni prostor za najmlađe!

U novu pedagošku godinu krećemo s potpuno preuređenim prostorom za naše najmlađe.

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!