Dječji vrtić TINTILINIĆ od 27.5.2024. do 31.5.2024. prima prijave za upis djece u novu pedagošku godinu 2024./2025.

Molimo roditelje koji su zainteresirani za upis djeteta da u spomenutom roku poštom (Blaževdolska 3, Sveti Ivan Zelina), na mail adresu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno u vrtić dostave ispunjene obrasce Zahtjev za upis djeteta u Dječji vrtić TINTILINIĆ i inicijalni upitnik s potrebnom dokumentacijom.

U vrtiću smo s najstarijom predškolskom skupinom održali edukativne i zabavne radionice o medijima.

Krajem travnja nam je u vrtić došao u goste Hrvatski školski muzej s dvije edukativno-kreativne radionice za djecu.

U tjednu od 8. do 12. travnja u odgojnoj smo skupini „Pande“ obilježili tjedan zdravlja.

23.4.2024. se u Hrvatskoj održala 13. po redu Noć knjige. Na taj dan, u dnevnim ili večernjim satima, održavaju se različiti prigodni programi inspirirani knjigama.

Svake godine 21. ožujka se obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom. Navedeni datum simbolički označava trisomiju 21. kromosoma, što je karakteristika ovog poremećaja.

U mjesecu veljači provodili smo niz aktivnosti s djecom na temu “Žabe”.

U vrtiću imamo kućnog ljubimca afričku patuljastu žabicu za koju su djeca pokazala veliko zanimanje. Prateći njihov interes, ponudili smo im različite slikovnice, priče, enciklopedije o žabama i raznovrsne poticaje za aktivnosti u skupini

Djeca koja pohađaju odgojnu skupinu “Pande” su, od 19. do 26.siječnja, sudjelovala u nizu aktivnosti vezanih za slikovnicu “Snjegović Snješko na čaju kod vještice Klotilde” (Želimir Hercigonja).

Kao što ih poučavamo važnosti higijene tijela, tako bismo djeci već u najranijoj dobi trebali osvijestiti koliko je važna higijena zubi. Pravilnim četkanjem i higijenom zubi štitimo naše zube od raznih bakterija i mikroba i od većih dentalnih problema u budućnosti.

Nakon odgledanog edukativnog crtanog filma o odvajanju otpada, “Gospodin Otpadić” je postao glavna “faca” vrtića!  :)

Danas su djeca odgojnih skupina Zečići i Sovice, na poziv Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina, posjetila Zelinski multifunkcionalni centar.

U jesenskom smo periodu, u suradnji s roditeljima, proveli aktivnost „Kovčežić“.

 U kovčežiću kojeg su djeca nosila svojim kućama nalazili su se sljedeći predmeti:

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!