Nakon odgledanog edukativnog crtanog filma o odvajanju otpada, “Gospodin Otpadić” je postao glavna “faca” vrtića!  :)

On nas je naučio razliku između otpada i smeća, te u koju boju spremnika treba odložiti koju vrstu otpada.

Djeca odgojnih skupina “Zečići” i “Sovice” su se vrlo brzo zainteresirali za ovog simpatičnog lika i krenuli u mali projekt. Istraživali su, stjecali nova znanja i iskustva i pritom se zabavili.

U vrtiću smo pogledali predstavu gostujećeg Kazališta Smješko “Naš zeleni planet” o nastanku našeg planeta i potrebi čuvanja našeg okoliša od zagađenja. Sovice i Zečići su  izvrsno razvrstali sav otpad koji se našao oko Gospođe Zemlje i ona je bila vrlo zadovoljna. Obećali su da će nastaviti čuvati svoj okoliš i otpad bacati na mjesta koja su za to predviđena.

Pogledajte našu malu EKO PRIČU i upoznajte našeg Gospodina Otpadića. Tko zna, možda i Vas nešto nauči...

Sovice i Zečići

 

Gosp Otpadic 1
Gosp Otpadic 10
Gosp Otpadic 11
Gosp Otpadic 12
Gosp Otpadic 13
Gosp Otpadic 14
Gosp Otpadic 15
Gosp Otpadic 16
Gosp Otpadic 17
Gosp Otpadic 18
Gosp Otpadic 19
Gosp Otpadic 2
Gosp Otpadic 20
Gosp Otpadic 21
Gosp Otpadic 22
Gosp Otpadic 23
Gosp Otpadic 24
Gosp Otpadic 25
Gosp Otpadic 26
Gosp Otpadic 27
Gosp Otpadic 28
Gosp Otpadic 29
Gosp Otpadic 3
Gosp Otpadic 4
Gosp Otpadic 5
Gosp Otpadic 6
Gosp Otpadic 7
Gosp Otpadic 8
Gosp Otpadic 9

Danas su djeca odgojnih skupina Zečići i Sovice, na poziv Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina, posjetila Zelinski multifunkcionalni centar.

Volonterke GDCK-a su ih provele kroz novoopremljene prostore i upoznale sa svojim radom. Poigrali su se u dječjoj sobi, ponovili u koji spremnik se odlaže koji otpad i u kojim situacijama zovemo službu hitne pomoći, vatrogasce i policiju.  Djeca su također saznala što su močvare i koje sve biljke i životinje stanuju u njima, jer ovaj tjedan obilježavamo Međunarodni dan zaštite močvara.

 Najzanimljivije su im ipak bile radionice prve pomoći, gdje su saznali što sve ima jedna kutija prve pomoći i kako treba postupati s manjim ozljedama.

Veselimo se novim druženjima i radionicama!

 

posjet zel centru 01posjet zel centru 02posjet zel centru 03posjet zel centru 04posjet zel centru 05posjet zel centru 06

posjet zel centru 07posjet zel centru 08posjet zel centru 09

U jesenskom smo periodu, u suradnji s roditeljima, proveli aktivnost „Kovčežić“.

 U kovčežiću kojeg su djeca nosila svojim kućama nalazili su se sljedeći predmeti:

Naši mali polaznici Kraćeg programa folklornog stvaralaštva Dječjeg vrtića TINTILINIĆ zaplesali su i zapjevali 19.12.2023. u Dvorani Kraluš Pučkog otvorenog učilišta u Svetom Ivanu Zelini.

Neka vam nadolazeći blagdani
donesu osmijeh i zadovoljstvo,
a nova 2024. godina
ispunjenje svih želja!

U četvrtak, 30.11.2023. u odgojnoj skupini Zečići održana je radionica na temu “WOOLLA”.

Woolle su vile od prirodne filcane vune, a nama su ih pobliže predstavile Katarina i Nikolina.

Djeca odgojne skupine “Zečići” su tijekom listopada i dijela studenog sudjelovala u nizu aktivnosti na temu “Šuma”.

“Mjesec hrvatske knjige” je tradicionalna manifestacija u Hrvatskoj posvećena knjizi i čitanju. Čitanje djetetu od najranije dobi potiče dijete na razmišljanje, pamćenje, logičko zaključivanje, stvaralaštvo, razvija maštu, poboljšava koncentraciju, popravlja raspoloženje, jača socijalne vještine, obogaćuje rječnik. S čitanjem valja započeti od djetetova rođenja.

Već tradicionalno u listopadu obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.Tim povodom nam je u goste došla gospođa Magdalena Kralj Kos iz zelinske Pekarne Kralj.

AKTIVNOST „JEŽ“

PEDAGOŠKA GODINA 2023./2024.

ODGOJNA SKUPINA: „SOVICE“ – djeca u 6. i 7. godini života

Ovogodišnji Dječji tjedan, koji se tradicionalno obilježava prvi tjedan u mjesecu listopadu, posvećen je Europskoj godini vještina.

Svake se godine 10. rujna obilježava Hrvatski olimpijski dan kojim se građane potiče na aktivno bavljenje sportom. Ujedno se promiču olimpijska načela izvrsnosti, razumijevanje, solidarnost, mir, suradnja i međusobno prihvaćanje.

Dječji razvoj, uključujući i jezično – govorni, slijedi određene zakonitosti. Za svaku funkciju postoji i određeno osjetljivo razdoblje kada se primjećuje intenzivan razvoj tih sposobnosti. Za jezik i govor radi se o prve 3 godine života.

Prije par dana poštom nam je stigao misteriozan paket. Otpakiravši ga pronašli smo nekoliko slikovnica i jedno vrlo slatko pismo. Naime Gradska knjižnica Pazin je vidjela našu objavu povodom Mjeseca hrvatske knjige u kojemu su naše Ovčice za najdražu knjigu odabrale “Kako spavaju pilići” hrvatske autorice Ivanke Borovac i odlučila nagraditi našu veliku ljubav prema knjizi-slikovnici donacijom slikovnica za naše Ovčice, ali i ostale skupine.

Pozdrav!

Mi smo jedna jako znatiželjna i vesela odgojna skupina „Ježići“. Volimo slušati i čitati priče, izvoditi igrokaze i istraživati o svemu onome što nam naše odgojiteljice pričaju. Tako smo započeli i aktivnosti s mravima.

Broj primljenih zahtjeva: 102

Broj raspoloživih mjesta:  27

Naši predškolci iz odgojne skupine „Sovice“ ove će jeseni krenuti u školu. Većina njih će prvi put samostalno sudjelovati u prometu kao pješak ili putnik u autobusu ili automobilu.

UPISNO IZVJEŠĆE ZA PEDAGOŠKU GODINU 2023./2024.

Broj primljenih zahtjeva: 102

Broj raspoloživih mjesta:  27

Dobar dan!

Mi smo odgojna skupina “Pandice.“ Mi smo dvadeset četiri pametnih glavica koje vole istraživati, stvarati, maštati, bojati, lijepiti, rezati, slušati, plesati, čitati, pjevati i igrati se. I znate što? Naše odgajateljice su nas na prvi dan jeseni odlučile odvesti u šetnju u obližnju šumu.

“Dijete koje čita izrasti će u čovjeka koji misli.”

Kineska poslovica

Čitanje na glas i pričanje priča s djetetom izvrstan je način zajedničkog provođenja vremena.

PROJEKT „STARINE“ U ODGOJNOJ SKUPINI SOVICE

Listajući knjige i slikovnice u kutiću čitanja, djeca su se zainteresirala za knjigu „Prašnjavko“ Želimira Hercigonje. Priča je to o patuljku Prašnjavku koji živi na tavanu, voli prašinu i stare napuštene stvari. Pročitali smo dio priče, pogledali fotografije i ilustracije i to je bilo dovoljno da potakne djecu na razgovor o tome što tko ima na tavanu:

Zadatak projekta bio je usvajanje spoznaja o vodi, njezinoj vrijednosti i značaju; istraživanje svojstva vode; zadovoljiti djetetovu znatiželju i prirodnu potrebu za istraživanjem;

nastup sovica 1

 

U nedjelju 9.10.2022. godine  djeca i odgojiteljice iz odgojne skupina Sovice sudjelovali su na Završnoj priredbi Društva Naša djeca u Pučkom otvorenom učilištu Sv.I.Zelina u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna.

vatrogasci 1

 

Danas je za nas bio poseban dan, dan kojeg već dugo iščekujemo. Danas su naš vrtić posjetili vatrogasci DVD-a Sveti Ivan Zelina. Sudjelovale su odgojne skupine: Ježići, Pandice, Zečići i Sovice.

UPISNO IZVJEŠĆE ZA PEDAGOŠKU GODINU 2022./2023.

Odgojne skupine Sovice i Zečići sudjelovali su u manifestaciji Uskrs u Zelini. U četvrtak, 7.4.2022. godine posjetili smo Sv.I.Zelinu te smo na Trgu Ante Starčevića u gnijezda položili velike kaširane pisanice koje su izrađivala i ukrašavala djeca iz odgojne skupine Zečići.

„Klima mi se zub...Ispao mi je zub...Bio sam kod zubara...“

Proteklih su mjeseci djeca odgojne skupine Zečići često izgovarali ove rečenice. Potaknuti njihovim iskustvima i razgovorima,odlučili smo pobliže istražiti i upoznati temu zuba. Cilj nam je bio potaknuti djecu na redovito pranje zuba,a zadaci naučiti pravilno četkati zube,shvatiti važnost pravilne prehrane za zdravlje zuba i smanjiti strah od odlaska stomatologu.

Dijete koje čita izrasti će u čovjeka koji misli.”
Kineska poslovica

Čitanje na glas i pričanje priča s djetetom izvrstan je način zajedničkog provođenja vremena. Čitanje i pripovijedanje pomaže u razvoju jezika, pismenosti i potiče razvoj mozga. Djeci možete početi čitati vrlo rano. Već i malene bebe vole sjediti u vašem naručju, slušati vaš glas, slušati ritam i rime, te gledati slike.

Dječji vrtić TINTILINIĆ do petka, 27.5.2022. prima prijave za upis djece u novu pedagošku godinu 2022./2023.

Ususret Uskrsu sve odgojne skupine Dječjeg vrtića TINTILINIĆ provodile su aktivnosti kojima su se djeca pripremala za nadolazeći nam blagdan.

 

Zašto obilježavamo Svjetski dan sindroma Down?

Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želimo Vam približiti osobe sa sindromom Down i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje njihovih prava.

Poštovani roditelji,
Pozdravljamo Vas na početku još jedne pedagoške godine koja je pred nama.

S ciljem zaštite zdravlja svih korisnika i djelatnika DV Tintilinić,molimo Vas da se pridržavate Uputa HZJZ i MZO za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19:

Poštovani roditelji predškolaca,

Podsjećamo Vas da ste prilikom ispisa djeteta iz vrtića dužni ispuniti Zahtjeva za ispis.

Poštovani roditelji,

Sukladno slabljenju mjera i novim preporukama HZJZ od ponedjeljka 25.5.2020. godine Dječji vrtić TINTILINIĆ se vraća u svoje redovito radno vrijeme od 6.00 do 18.00 sati. Roditelji više nisu obvezni ispunjavati Izjavu o dolasku djeteta u vrtić za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 prilikom dovođenja djece. Roditelji djecu do daljnjega predaju/preuzimaju u prizemlju vrtića na ulaznim vratima. I dalje vrijede protokoli prilikom predaje/preuzimanja djece:

Poštovani roditelji,

Pozivamo Vas da sa svojim mališanima sudjelujete u kreativnom natječaju “Tražimo najljepšu pisanicu” koju virtualno organiziraju Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline i Udruga “Srce”.

Poštovani roditelji,

Prije svega, nadam se da ste Vi i Vaši bližnji dobro i zdravi, te da se uspješno nosite s ovom situacijom koja nas je sve zadesila.

ORGANIZIRANJE DEŽURSTVA U DJEČJEM VRTIĆU TINTILINIĆ

Preporukom Stožera civilne zaštite u Dječjem vrtiću TINTILINIĆ organiziran je rad kroz DEŽURSTVA.

Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Svetog Ivana Zeline s temom: „Provođenje mjera zaštite od širenja korona virusa“, održane dana 13. ožujka 2020. godine, donijeti su sljedeći zaključci i preporuke:

Odgojna skupina “Zečići"

Cilj projekta: stjecanje osnovnih znanja o prometu i osposobljavanje djece za lakše snalaženje u okolini.

ODGOJNA SKUPINA "OVČICE"

Kao praktičari za vrijeme adaptacije u jasličkoj skupini ˝OVČICE˝ prepoznajemo kod djece veliki interes za istraživanje i osluškivanje zvukova iz okruženja, instrumenata, pjesmica.

PUŽ U „JEŽIĆIMA“

Tijekom boravka na dječjem igralištu djeca su uočila puža. Promatrali su ga,dirali i pokušali nahraniti travom i lišćem iz parka. Pokazuju iznimno zanimanje za puža i postavljaju mnoštvo pitanja,te odlučujemo zajedno potražiti odgovore na njih.

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Datum simbolizira tri reprodukcije 21. kromosoma (trisomija), što je glavno genetsko obilježje osoba s Down sindromom. Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine. Tijekom godina mnoge organizacije širom svijeta pridružile su se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se danas obilježava u čitavom svijetu.

Početkom pedagoške godine posjetili smo šumu, a budući da su djeca bila jako zainteresirana odlučili smo dodatno istražiti promjene u šumi, šumske plodove, biljke i životinje. Tako je započeo naš projekt “Šuma”.

Projekt na temu „KUKCI“ u predškolskoj skupini Sovice

Kovčežić je ovog puta ponio sa sobom slikovnice u rimi. Eksperimentiranje glasovima i pažljivo slušanje riječi koje se rimuju veoma pomažu djeci u razvoju fonološke svjesnosti i savladavanju glasovne analize.

Dolaskom proljeća i buđenjem prirode i dječje aktivnosti postale su još više orijentirane pa biljke.

Djeca iz odgojne skupine Sovice u četvrtak 12.4. su sudjelovala na informativno-obrazovnoj radionici o važnosti sprječavanja nastanka i odvojenog prikupljanja otpada.

PROJEKT  "PROMET" U ODGOJNO-OBRAZOVNOJ SKUPINI  "ZEČIĆI"

01

Potaknuti Konferencijom o pripovijedanju odlučili smo djeci i roditeljima probuditi svijest o efikasnosti metode pripovijedanja,čitanja i pričanja priča.

Kako je odmicala pedagoška godina primijetili smo da su naše Sovice jako radoznala djeca.

Fašnik je najveselije doba u našem vrtiću, kako za djecu tako i za odgojiteljice.

Početkom pedagoške godine i dolaskom jeseni odlučili smo djeci približiti jesenske plodove kroz različite aktivnosti.

AKTIVNOST ODGOJNO-OBRAZOVNE SKUPINE "ZEČIĆI"

Zdrav stil života usvaja se od najmlađe dobi, pa je vrtić uz roditeljski dom, najbolje mjesto za prve spoznaje o tome kako higijenske navike utječu na naše zdravlje.
Dječja pitanja te međusobni razgovori potaknuli su nas da u odgojno - obrazovnoj skupini "ZEČIĆI" pokrenemo dvotjednu  aktivnost "Moji zdravi zubi."

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada.
Ove godine dane kruha obilježili smo tako da smo za djecu i njihove roditelje organizirali radionicu pod nazivom „OD BRAŠNA DO KOLAČA“.

I ove smo godine, već tradicionalno,  posjetili  Pekarnu kako bismo izbliza vidjeli gdje i kako nastaju naša najdraža peciva i kruh.

U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH!

Na početku nove pedagoške godine odlučili smo djeci približiti zdravo življenje raznim tjelesnim aktivnostima i učenjem o zdravoj prehrani.

Dijete ima genetsku predispoziciju za usvajanje govora, koja se aktivira uz izloženost govoru i poticajima na komunikaciju. Obitelj i okolina imaju veliku važnost kod djetetova učenja govora jer se govor uči slušanjem i govorenjem.

Djeca u dobi od 2 do 3 godine.
Početkom pedagoške godine i tijekom odgojno - obrazovnog rada uočili smo da samo dvoje, troje djece razlikuje i imenuje boje dok smo kod ostalih primijetile interes za spoznavanje boja.

Prema interesu djece pokrenut je projekt naziva "Pauk".


AKTIVNOST ODGOJNO-OBRAZOVNOJ SKUPINI "PANDE" : "PROJEKT SUNCE"

Odgojna skupina „Zečići“
Djeca u dobi od 4 do 5 godina.

"Djeca su naše blago i za njih ćemo ako treba skinuti zvijezde s neba i darovati im cijeli Svemir."

I ove smo godine povodom Dana kruha posjetili Pekarnu Kralj u Svetom Ivanu Zelini.

Posjetio nas je Nanbudo klub „Marija Bistrica“.

Posjetili smo Zoološki vrt grada Zagreba.

Novouređeni prostor za najmlađe!

U novu pedagošku godinu krećemo s potpuno preuređenim prostorom za naše najmlađe.

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!