Poštovani roditelji,
Pozdravljamo Vas na početku još jedne pedagoške godine koja je pred nama.

S ciljem zaštite zdravlja svih korisnika i djelatnika DV Tintilinić,molimo Vas da se pridržavate Uputa HZJZ i MZO za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19:

Poštovani roditelji predškolaca,

Podsjećamo Vas da ste prilikom ispisa djeteta iz vrtića dužni ispuniti Zahtjeva za ispis.

Poštovani roditelji,

Sukladno slabljenju mjera i novim preporukama HZJZ od ponedjeljka 25.5.2020. godine Dječji vrtić TINTILINIĆ se vraća u svoje redovito radno vrijeme od 6.00 do 18.00 sati. Roditelji više nisu obvezni ispunjavati Izjavu o dolasku djeteta u vrtić za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 prilikom dovođenja djece. Roditelji djecu do daljnjega predaju/preuzimaju u prizemlju vrtića na ulaznim vratima. I dalje vrijede protokoli prilikom predaje/preuzimanja djece:

Poštovani,

Dječji vrtić TINTILINIĆ do petka, 29.5.2020. prima prijave za upis djece u novu pedagošku godinu 2020./2021.

Molimo roditelje koji su zainteresirani za upis djeteta da u spomenutom roku poštom (Blaževdolska 3, Sveti Ivan Zelina) ili na mail adresu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) dostave ispunjen obrazac Zahtjev za upis djeteta u Dječji vrtić TINTILINIĆ.
Po isteku roka za predaju Zahtjeva, Vrtić će kontaktirati sve roditelje koji su predali zahtjev u svrhu obavještavanja da li možemo djetetu osigurati mjesto te dogovora o terminu inicijalnog razgovora.

Molimo roditelje da zbog trenutne situacije te mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 koje se trenutno provode u vrtiću ispunjeni upitnik ne donose osobno u vrtić.

 

NAPOMENA:

Predajom Zahtjeva za upis u DJEČJI VRTIĆ TINTILINIĆ dijete nije upisano u vrtić, već potpisivanjem predmetnog ugovora s Vrtićem.

Poštovani roditelji,

Pozivamo Vas da sa svojim mališanima sudjelujete u kreativnom natječaju “Tražimo najljepšu pisanicu” koju virtualno organiziraju Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline i Udruga “Srce”.

Poštovani roditelji,

Prije svega, nadam se da ste Vi i Vaši bližnji dobro i zdravi, te da se uspješno nosite s ovom situacijom koja nas je sve zadesila.

ORGANIZIRANJE DEŽURSTVA U DJEČJEM VRTIĆU TINTILINIĆ

Preporukom Stožera civilne zaštite u Dječjem vrtiću TINTILINIĆ organiziran je rad kroz DEŽURSTVA.

Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Svetog Ivana Zeline s temom: „Provođenje mjera zaštite od širenja korona virusa“, održane dana 13. ožujka 2020. godine, donijeti su sljedeći zaključci i preporuke:

Odgojna skupina “Zečići"

Cilj projekta: stjecanje osnovnih znanja o prometu i osposobljavanje djece za lakše snalaženje u okolini.

ODGOJNA SKUPINA "OVČICE"

Kao praktičari za vrijeme adaptacije u jasličkoj skupini ˝OVČICE˝ prepoznajemo kod djece veliki interes za istraživanje i osluškivanje zvukova iz okruženja, instrumenata, pjesmica.

PUŽ U „JEŽIĆIMA“

Tijekom boravka na dječjem igralištu djeca su uočila puža. Promatrali su ga,dirali i pokušali nahraniti travom i lišćem iz parka. Pokazuju iznimno zanimanje za puža i postavljaju mnoštvo pitanja,te odlučujemo zajedno potražiti odgovore na njih.

Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Datum simbolizira tri reprodukcije 21. kromosoma (trisomija), što je glavno genetsko obilježje osoba s Down sindromom. Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine. Tijekom godina mnoge organizacije širom svijeta pridružile su se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se danas obilježava u čitavom svijetu.

Početkom pedagoške godine posjetili smo šumu, a budući da su djeca bila jako zainteresirana odlučili smo dodatno istražiti promjene u šumi, šumske plodove, biljke i životinje. Tako je započeo naš projekt “Šuma”.

Projekt na temu „KUKCI“ u predškolskoj skupini Sovice

Kovčežić je ovog puta ponio sa sobom slikovnice u rimi. Eksperimentiranje glasovima i pažljivo slušanje riječi koje se rimuju veoma pomažu djeci u razvoju fonološke svjesnosti i savladavanju glasovne analize.

Dolaskom proljeća i buđenjem prirode i dječje aktivnosti postale su još više orijentirane pa biljke.

Djeca iz odgojne skupine Sovice u četvrtak 12.4. su sudjelovala na informativno-obrazovnoj radionici o važnosti sprječavanja nastanka i odvojenog prikupljanja otpada.

PROJEKT  "PROMET" U ODGOJNO-OBRAZOVNOJ SKUPINI  "ZEČIĆI"

01

Potaknuti Konferencijom o pripovijedanju odlučili smo djeci i roditeljima probuditi svijest o efikasnosti metode pripovijedanja,čitanja i pričanja priča.

Kako je odmicala pedagoška godina primijetili smo da su naše Sovice jako radoznala djeca.

Fašnik je najveselije doba u našem vrtiću, kako za djecu tako i za odgojiteljice.

Početkom pedagoške godine i dolaskom jeseni odlučili smo djeci približiti jesenske plodove kroz različite aktivnosti.

AKTIVNOST ODGOJNO-OBRAZOVNE SKUPINE "ZEČIĆI"

Zdrav stil života usvaja se od najmlađe dobi, pa je vrtić uz roditeljski dom, najbolje mjesto za prve spoznaje o tome kako higijenske navike utječu na naše zdravlje.
Dječja pitanja te međusobni razgovori potaknuli su nas da u odgojno - obrazovnoj skupini "ZEČIĆI" pokrenemo dvotjednu  aktivnost "Moji zdravi zubi."

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada.
Ove godine dane kruha obilježili smo tako da smo za djecu i njihove roditelje organizirali radionicu pod nazivom „OD BRAŠNA DO KOLAČA“.

I ove smo godine, već tradicionalno,  posjetili  Pekarnu kako bismo izbliza vidjeli gdje i kako nastaju naša najdraža peciva i kruh.

U ZDRAVOM TIJELU ZDRAV DUH!

Na početku nove pedagoške godine odlučili smo djeci približiti zdravo življenje raznim tjelesnim aktivnostima i učenjem o zdravoj prehrani.

Dijete ima genetsku predispoziciju za usvajanje govora, koja se aktivira uz izloženost govoru i poticajima na komunikaciju. Obitelj i okolina imaju veliku važnost kod djetetova učenja govora jer se govor uči slušanjem i govorenjem.

Djeca u dobi od 2 do 3 godine.
Početkom pedagoške godine i tijekom odgojno - obrazovnog rada uočili smo da samo dvoje, troje djece razlikuje i imenuje boje dok smo kod ostalih primijetile interes za spoznavanje boja.

Prema interesu djece pokrenut je projekt naziva "Pauk".


AKTIVNOST ODGOJNO-OBRAZOVNOJ SKUPINI "PANDE" : "PROJEKT SUNCE"

Odgojna skupina „Zečići“
Djeca u dobi od 4 do 5 godina.

"Djeca su naše blago i za njih ćemo ako treba skinuti zvijezde s neba i darovati im cijeli Svemir."

I ove smo godine povodom Dana kruha posjetili Pekarnu Kralj u Svetom Ivanu Zelini.

Posjetio nas je Nanbudo klub „Marija Bistrica“.

Posjetili smo Zoološki vrt grada Zagreba.

Novouređeni prostor za najmlađe!

U novu pedagošku godinu krećemo s potpuno preuređenim prostorom za naše najmlađe.

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!