U tjednu od 8. do 12. travnja u odgojnoj smo skupini „Pande“ obilježili tjedan zdravlja.

U ponedjeljak smo koristili cjedilo za agrume. Djeca su, jedno po jedno, cijedila naranče i grejp. Neka su se djeca iz Pandica iznenadila količinom soka koji se dobije iz jedne naranče. Nakon dobro obavljenog posla zasluženo smo se zasladili dobivenim sokom. Bio je ukusan i osvježavajuć i veselimo se ponovnoj degustaciji.

U utorak smo pošli u šetnju do obližnje šume. Predivna šuma nalazi se odmah iznad našeg vrtića, a put do tamo je siguran za djecu tako da smo opušteno prošetali do odredišta. Na početku šume nalazi se jezerce. U njemu smo vidjeli mnogo žaba i uživali u slušanju njihovog kreketanja. Naučili smo da u prirodi trebamo biti što tiši, kako ne bismo smetali životinjama, a naše su Pandice opet pokazale da su pravi prijateji prirode. Šetnja nas je jako umorila te su naše Pande taj dan zaspale čim su legle u krevetiće. Veselimo se sljedećoj šetnji.

U srijedu je odgojiteljica djeci pročitala priču „Medvjedići i nezdrava hrana“ (Stan i Jan Berenstain). Priča, na način prilagođen djeci, govori o medvjedićima koji konzumiraju previše zaslađenih sokokova, pahuljica, šećernih kuglica i čokolade. Nakon što su neko vrijeme živjeli tako nezdravo, medvjedići su se udebljali i trebali su se vratiti na pravi put. Mnogo voća, povrća i tjelovježbe pomoći će medvjedićima da smršave i opet dođu u kondiciju. Naše su Pandice sve već otprije znale koja je hrana dobra za nas, a koja nam šteti. Ipak, za svaki smo slučaj sve ponovili nakon čitanja priče.

U četvrtak su nam naše kuharice u sobu donijele veliku posudu punu zdrave hrane. U njoj se nalazilo mnogo luka, rajčice, paprike, krastavaca i zelene salate. Djeca su, koristeći noževe za mazanje namaza, rezala sve navedeno, a mnoge su nam Pandice rekle da i kod kuće često pomažu u pripremanju zdravog ručka. Djeca su gotovu salatu pojela za ručak.

U petak smo izrađivali piramidu zdrave prehrane. Većina Pandica već odavno dobro zna što je zdravo za nas, a što bismo trebali izbjegavati. Nakon što su izrezala fotografije namirnica iz kataloga, djeca su ih sortirala prema tome što je dobro, a što ne. Poželjne smo namirnice, potom, lijepili na donji dio piramide, a one manje poželjne na vrh. One koje je dobro povremeno konzumirati stavili smo na sredinu piramide. Djeca su za tu aktivnost pokazala velik interes i rado razmijenila iskustva o tome od koje ih je hrane nekada bolio trbuščić, a od koje su se odjećala poletno i puno energije.

Zaključno, u ovom smo tjednu naučili štošta novo, ponovili ono što već znamo, pojeli puno voća i povrća, proveli aktivno vrijeme u šumi, a pritom se i dobro zabavili.

Tjedan Zdravlja
Tjedan Zdravlja 1
Tjedan Zdravlja 10
Tjedan Zdravlja 11
Tjedan Zdravlja 12
Tjedan Zdravlja 13
Tjedan Zdravlja 14
Tjedan Zdravlja 15
Tjedan Zdravlja 16
Tjedan Zdravlja 17
Tjedan Zdravlja 18
Tjedan Zdravlja 19
Tjedan Zdravlja 2
Tjedan Zdravlja 20
Tjedan Zdravlja 21
Tjedan Zdravlja 22
Tjedan Zdravlja 23
Tjedan Zdravlja 24
Tjedan Zdravlja 25
Tjedan Zdravlja 26
Tjedan Zdravlja 27
Tjedan Zdravlja 28
Tjedan Zdravlja 29
Tjedan Zdravlja 3
Tjedan Zdravlja 30
Tjedan Zdravlja 31
Tjedan Zdravlja 32
Tjedan Zdravlja 33
Tjedan Zdravlja 34
Tjedan Zdravlja 35
Tjedan Zdravlja 36
Tjedan Zdravlja 37
Tjedan Zdravlja 38
Tjedan Zdravlja 39
Tjedan Zdravlja 4
Tjedan Zdravlja 40
Tjedan Zdravlja 41
Tjedan Zdravlja 42
Tjedan Zdravlja 43
Tjedan Zdravlja 44
Tjedan Zdravlja 5
Tjedan Zdravlja 6
Tjedan Zdravlja 7
Tjedan Zdravlja 8
Tjedan Zdravlja 9

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!