U mjesecu veljači provodili smo niz aktivnosti s djecom na temu “Žabe”.

U vrtiću imamo kućnog ljubimca afričku patuljastu žabicu za koju su djeca pokazala veliko zanimanje. Prateći njihov interes, ponudili smo im različite slikovnice, priče, enciklopedije o žabama i raznovrsne poticaje za aktivnosti u skupini

Cilj nam je bio djecu pobliže upoznati s izgledom i obilježjima žabe, njezinim načinom kretanja, prehranom i sl. Također smo željeli poticati razvoj fine i grube motorike, koordinacije i preciznosti u baratanju predmetima, suradništva u grupnom radu i igri, učenje poštivanja pravila i dogovora, razvoj taktilne percepcije te usvajanje novih riječi i pojmova.

Djeci smo ponudile stolno-manipulativne igre: slagalice, pokrivaljke i igru “Hranimo žabu” (lovljenje hvataljkama gumenih kukaca u rastresitom materijalu i umetanje u otvor kutije). Također smo im ponudile igru prepoznavanja i povezivanja boja u kojoj su djeca uparivala istu boju žabe s bojom na predlošku. Osim povezivanja po bojama, pokušali su i uparivanje prema geometrijskom liku.

Uz stolno-manipulativne igre, u sobi im je na raspolaganju bio i poligon za razvoj motoričkih sposobnosti i preciznosti - skakanje po lopočima, provlačanje kroz obruč i ubacivanje lopte kroz obruč.

Od likovnih aktivnosti djeci je bio ponuđen plastelin u zelenoj boji za modeliranje i oblikovanje. Također su temperamama otiskivali dlanove (žabe) na papir.

Djeca i dalje pokazuju veliki interes za žabe, ali i druge životinje. Nastojat ćemo pratiti taj interes i podržavati ga u pripremi daljnjih aktivnosti.

Odgojiteljice:

Silvija Kralj

Nikolina Kukec

Marijana Petek

Aktivnost Zabe 01
Aktivnost Zabe 02
Aktivnost Zabe 03
Aktivnost Zabe 04
Aktivnost Zabe 05
Aktivnost Zabe 06
Aktivnost Zabe 07
Aktivnost Zabe 08
Aktivnost Zabe 09
Aktivnost Zabe 10
Aktivnost Zabe 11
Aktivnost Zabe 12
Aktivnost Zabe 13
Aktivnost Zabe 14
Aktivnost Zabe 15
Aktivnost Zabe 16
Aktivnost Zabe 17
Aktivnost Zabe 18
Aktivnost Zabe 19
Aktivnost Zabe 20

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!