01

Potaknuti Konferencijom o pripovijedanju odlučili smo djeci i roditeljima probuditi svijest o efikasnosti metode pripovijedanja,čitanja i pričanja priča.

Dobra i kvalitetna priča potiče da mijenjamo svoje osjećaje, način razmišljanja, postupke i ponašanje. Svi volimo slušati priče, dugačke ili kratke, bajkovite ili iz svakodnevnoga života.Bez obzira jesmo li dijete ili smo to davno zaboravili biti.. Priča nam pomaže razumjeti unutarnji svijet koji nosimo duboko u sebi. Svaka ispričana priča je novi vjetar u razbuktavanju djetetovih prirodnih potencijala. Priča za dijete "nije samo" jedna ispripovijedana zgoda već predstavlja važno sredstvo poticanja cjelokupnog rasta i razvoja . Odrasloj će osobi-roditelju, ta ista priča pomoći, da usprkos brzom življenju, provede s djetetom kvalitetno osmišljeno vrijeme.

02

Za poticanje pripovijedanja i čitanja poslužili smo se s kovčežićem koji osim odabrane slikovnice sadržava i osnovni pisaći pribor :olovku, papir, bilježnicu,kartice s imenima i abecedu.Putovanje dva kovčežića je bio dug put od djeteta do djeteta. U svakoj novoj kući, kod svakog djeteta ostajao je po 2, a po potrebi i 3 dana, ovisno o potrebi i interesu. S obzirom da smo u pustolovine kovčežićem krenuli u jesen, odabrali smo jesenske priče: "Juha od bundeve" i "Djed i repa." Ovim slikovnicama htjeli smo produbiti emocionalnu povezanost roditelja i djeteta te potaknuti emocionalni i kognitivni razvoj djeteta.

03
04

05

Nakon jeseni stigla nam je zima, točnije Adventsko vrijeme , koje smo započeli sa slikovnicama " Jedna snježna noć" i " Krispin,praščić koji je imao sve ."
Ovim dvjema pričama također smo htjeli potaknuti emocionalni razvoj djeteta kroz zajedničko provedeno vrijeme, dijete- roditelj. Cilj je bio i djeci pokazati pravi duh blagdana koji se ne krije u velikim i skupim poklonima, već u miru, blagostanju, sreći, te vremenu koje provedemo sa svojim obiteljima, prijateljima i dragim nam ljudima.
Zahvaljujemo roditeljima na divnoj suradnji u ovom projektu i veselimo se svakoj novoj fotografiji Vas i Vaše djece s kovčežićem.
Naš kovčežić još uvijek putuje od djeteta do djeteta, od kuće do kuće, od srca do srca i vodi nas u novi svijet novih priča i pustolovina.

06

Pripremile: Lindita Pavleković i Ivana Trcak Vrščak
Odgojna skupina “Pande”

 

P.S.:  Dragi naš vrtiću, drage Pandice
Uživali smo u kovčežiću i druženju uz knjige Juha od bundeve i Jedna snježna noć... evo malo slikica... jedva čekamo novu priču. Puno pusa tetama Linditi i Ivani od Luke, mame i tate Podolski.

07

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!