Pozdrav!

Mi smo jedna jako znatiželjna i vesela odgojna skupina „Ježići“. Volimo slušati i čitati priče, izvoditi igrokaze i istraživati o svemu onome što nam naše odgojiteljice pričaju. Tako smo započeli i aktivnosti s mravima.

Čitali smo slikovnicu Brane Crnčevića „Mrav dobra srca“ i otkrili da mravi žive u mravinjaku, kako mravinjak izgleda iznad zemlje i pod zemljom, koliko mrava može živjeti zajedno te na koji način sakupljaju hranu. Također, naučili smo da mravi imaju šest nogu i da mogu biti crne, crvene, smeđe i žute boje.

 

mravi 4mravi 4mravi 2mravi 2mravi 6mravi 6

 

Nakon što smo istražili „mravlju kuću“ bilo je vrijeme da je i sami izradimo te smo smeđom temperom obojili naš mravinjak kojeg su nam odgojiteljice već unaprijed izradile i lijepo se zabavili u slobodnoj igri.

 

mravi 7mravi 7mravi 9mravi 9mravi 17mravi 17mravi 12mravi 12mravi 12mravi 15mravi 16mravi 16mravi 16

 

Svakodnevno smo izlazili na vrtićko igralište i pokušali pronaći što više raznolikih mrava da otkrijemo koliko veliki oni mogu biti. Saznali smo da je naše igralište dom malim crnim mravima koje smo pronašli na travi i drveću

 

mravi 21mravi 21mravi 21mravi 21

Kada smo dovoljno istražili kako mravi izgledaju i koje boje mogu biti te gdje žive, odlučili smo vježbati držanje i baratanje škaricama i kolaž papirom te izraditi ih u toj likovnoj tehnici.

Uz kolaž imali smo plastelin i čupavu žicu od kojih smo izradili naše mrave i pokazali kako ih mi stvarno vidimo.

mravi 24mravi 24mravi 24mravi 29mravi 29mravi 29mravi 29

 

Također vježbali smo i naše predmatematičke vještine, prepoznavanje brojeva i količine.

 

mravi 31mravi 31mravi 35mravi 35mravi 34

 

Kao što smo već na početku rekli, mi smo odgojna skupina koja jako voli slušati i gledati razne priče, recitacije i igrokaze. Tako smo naučili jednu novu pjesmicu koju smo kasnije i odglumili, a ona glasi:

Kiša pada na travicu,

Mrav se skrio pod gljivicu,

Poručuje kiši mrav,

Padaj kišo svaki dan,

Kupio sam kišobran.

 

mravi 36mravi 36mravi 38mravi 38

 

Mnogo toga smo saznali, nešto smo znali i od ranije, ali ono najvažnije, zabavili smo se u cjelokupnom procesu učenja i istraživanja.

 

mravi 44mravi 44mravi 43mravi 43

mravi 40mravi 40

 

Pozdravljaju vas djeca iz odgojne skupine „Ježići“ i odgojiteljice Lindita Pavleković i Maja Sokol.

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!