vatrogasci 1

 

Danas je za nas bio poseban dan, dan kojeg već dugo iščekujemo. Danas su naš vrtić posjetili vatrogasci DVD-a Sveti Ivan Zelina. Sudjelovale su odgojne skupine: Ježići, Pandice, Zečići i Sovice.

Djeca su sa svojim odgajateljicama sa zanimanjem  pratila izlaganje koje je predvodio  zapovjednika DVD Sveti Ivan Zelina Ivica Mačković, a  u prezentaciji su mu se pridružili  Tomislav Kolarić tajnik društva i  operativni član Toni Antolković.   Zapovjednik nam je ispričao sve o svom pozivu, o poslu koji vatrogasci  rade i zašto je njihovo zanimanje od velike važnosti za sve nas. Zatim su vatrogasci djeci opisali i pokazali od čega se sastoji vatrogasno odijelo te su djeca mogla  probati vatrogasnu kacigu ukoliko su željela.  Pokazali su nam navalno vozilo, koju sve opremu u njemu  imaju, čemu ona služi  te u kojim  prilikama se koristi. Pokazali su nam signalna svijetla i upalili vatrogasnu sirenu.  Nakon toga smo imali priliku sjesti u vozilo i vidjeti kako to izgleda kada vatrogasci kreću na intervenciju, a demonstrirali su nam i kako vatrogasnim šmrkom gase vatru. Za kraj smo se i mi okušali u vatrogasnoj natjecateljskoj igri.

 

vatrogasci 2vatrogasci 3

vatrogasci 4vatrogasci 5

Cilj ove aktivnosti je edukacija djece, proširivanje postojećih spoznaja i stjecanje novih znanja o sigurnosti i zanimanju vatrogasaca, kao i važnosti odgovornog ponašanja svih članova zajednice. Djeca su uživala u posjetu, a neki su zaključili kako bi voljeli biti vatrogasci kad odrastu.

 

vatrogasci 6vatrogasci 7

 

Zahvaljujemo DVD-u Sveti Ivan Zelina , zapovjedniku Ivici Mačkoviću, te vatrogascima Tomislavu Kolariću i Toniju Antolkoviću što su odvojili vrijeme i omogućili djeci ovo nezaboravno iskustvo.

Kao maleni znak zahvalnosti naše Sovice su vatrogascima pripremile zahvalnicu sa svojim crtežima kao  uspomenu na ovaj lijepi dan i naš vrtić.

 

vatrogasci 7

 

Dječji vrtić TINTILINIĆ

 

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!