nastup sovica 1

 

U nedjelju 9.10.2022. godine  djeca i odgojiteljice iz odgojne skupina Sovice sudjelovali su na Završnoj priredbi Društva Naša djeca u Pučkom otvorenom učilištu Sv.I.Zelina u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna.

Nastupala su djeca koja su mogla i htjela prisustvovati priredbi. Naše Sovice nastupale su s folklornim pjesmama i plesovima, te tradicijskom igrom s pjevanjem koje su učili unutar Projekta “Starine” kojim se grupa trenutno bave.

 

nastup sovica 2nastup sovica 3

nastup sovica 4

nastup sovica 5

Sovice su izvele:

"Tancaj tancaj črni kos"

“Igra kolo igra kolo”

“Mali bratec Ivo”

“Kolo kolo bit' ce pir”.

 

Djeca su nastupala u replikama zelinskih dječjih nošnji  koje su u vlasništvu vrtića. Projekt “Starine” pobudio je izrazito velik interes  djece,  kako o starim predmetima koji se više ne upotrebljavaju, tako i o starinskim običajima ali i folklornom nasljeđu. Više o Projektu “Starine” u odgojnoj skupini Sovice ćemo Vam pisati uskoro.

Osim velikog pljeska i simpatija publike, naše Sovice dobile su i zahvalnicu za sudjelovanje Društva naša djeca, a sa sobom nose i pozitivno iskustvo javnog nastupa.  Oni su pravi mali čuvari tradicije i nasljeđa i zaista ih je zadovoljstvo gledati kako se s velikom radošću  igraju , plešu i pjevaju  oživljavajući  time gotovo zaboravljene običaje.

Veselimo se sljedećem nastupu.

 

nastup sovica 6

 

Dječji vrtić TINTILINIĆ

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!