Posjetili smo Zoološki vrt grada Zagreba.

 

Najviše smo se veselili lavovima, pa smo prvo potražili njih. Veliki lavovi su spavali, a dva mala lavića bila su skučena uz njih. Stoga smo odlučili sami saznati nešto više o njima. Čitali smo gdje inače žive, koliko godina mogu živjeti, kako i kada im raste griva i slično. Djeca su se veselila novim saznanjima dok su preko ograde promatrali lavove i njihovo stanište.
Nakon toga smo pogledali deve i pripremili pitanja za stričeka koji će nam kasnije doći govoriti o njima. Na putu do smeđih kapucina susreli smo se s divljim magarcem, kapibarom i kalifornijskim morskim lavom. Kod lavova smo trebali odmoriti jer nas je čekala radionica u kući malenih životinja. Tamo smo morali pogađati životinje prema zvuku koji nam je teta puštala, dirali smo i promatrali nojevo i paunovo perje, pogađali manje poznate životinje, a oni najhrabriji su imali priliku dirati zmiju. Nakon toga posjetili smo još i ostale, one malo veće zmije, sudjelovali na hranjenu aligatora, promatrali ribe i žabe, smijali se merkatima i tražili crvene pande po drvećima.

Uživali smo  u  promatranju životinja i mogućnosti da izbliza pogledaju životinju koju god žele. Pokušavali su ih dozivati na razne načine i oponašati njihovo glasanje i kretanje. Kada smo dan priveli kraju bili smo jaaako umorni. Ali i puni doživljaja, još jedno lijepo iskustvo je iza nas!


Piše: odgojiteljica Ana Tuković

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!