Fašnik je najveselije doba u našem vrtiću, kako za djecu tako i za odgojiteljice.

Takvo veselje nemoguće je strpati u jedan dan pa smo mi fašnik slavili od subote do utorka, a i tjedan dana prije marljivo smo pripremali svoje kostime.

Sve je počelo razgovor s djecom iz skupina „Zečići“ i „Sovice“ o tome kako bi mogle izgledati naše maske. Budući da djecu tog uzrasta u zadnje vrijeme često posjećuju Zubić vila odlučili smo da djeca budu zubići, a odgojiteljice  njihove vjerne Zubić vile. Svakom zubiću potrebna je četkica i pasta. Na radionici za roditelje u četvrtak, 8.2.2018. izradili smo sve što je za kostim potrebno. Zajedno s roditeljima djeca su veselo ocrtavala zube, ljepila četkice i bojala paste. Pravo veselje u našim sobama dnevnog boravka.

U subotu, 10.2.2018. predstavili smo naše maske na „Zelinskom fašniku“, ispričali kratku recitaciju o tome zašto smo mi baš zubići i otpjevali prikladnu pjesmu o odlasku kod zubara.

Nakon nedjeljnog odmora u ponedjeljak su Zečići i Sovice izrađivali sami svoje maske koristeći škare, ljepilo, boju, neizostavne šljokice i naravno, maštu!
Vrhunac ove naše vesele avanture bio je u utorak kada su našim vrtićem zavladali razni likovi i junaci: vile, vještice, policajci, Spidermani, Ironmani, balerine, kauboji farmeri i slično.

Pripremile odgojiteljice: Ana Tuković i Marija Tuković

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!