U vrtiću smo s najstarijom predškolskom skupinom održali edukativne i zabavne radionice o medijima.

Radionice su organizirane u sklopu obilježavanja Dana medijske pismenosti, koji se ove godine održavaju po 7. put u Hrvatskoj. Cilj nam je bio djecu educirati o medijima, sigurnom korištenju medija i novim tehnologijama koje su nam sve dostupnije. Na djeci prihvatljiv i razumljiv način smo željeli predočiti razliku između stvarnog svijeta i onoga što nije stvarno - što se prikazuje na papiru, ekranu ili zvučno.

26.4. su odgojiteljice provele s djecom radionicu “Medijska pismenost za najmlađe”, na kojoj su praktičnim i iskustvenim aktivnostima djeca mogla spoznati razliku između svijeta medija i svijeta zbilje. Imali su priliku dodirom, mirisom, vidom i sluhom usporediti oblik, zvuk, toplinu, strukturu vlastitog nosa i nosa na ekranu, u zrcalu ili na papiru. Također su stetoskopom osluškivali otkucaje svog srca ili srca prijatelja, a zatim usporedili sa srcem naslikanim na papiru. Uspoređivali su i Sunce, Mjesec i zvijezde kao stvarna nebeska tijela s njihovim crtežima. Svim tim aktivnostima došli su do spoznaje da ono što vidimo i čujemo u medijima nije uvijek stvarno.

U ostvarivanju ciljeva ovog našeg projekta, pomogla nam je i gospođa Antonija Pršec, voditeljica Radija Zelina. Ona je djeci pripremila zanimljivu i poučnu radionicu “Kako radi radio”. Razgovarala je i pokazala djeci što je radio, kako igleda, gdje se sve može slušati, što se sve može čuti preko radija, tko radi na radio postaji i što je sve potrebno jednoj radio postaji da bi se moglo nešto emitirati u eter.

Djeci je najzanimljivije bilo probati slušalice i pričati u mikrofon, a zatim slušati svoj glas na zvučniku. Najzanimljivije izjave djece su tu istu večer bile emitirane u programu Radija Zeline, u emisiji “Mali veliki svijet”.

Dani Medijske Pismenosti
Dani Medijske Pismenosti 1
Dani Medijske Pismenosti 10
Dani Medijske Pismenosti 11
Dani Medijske Pismenosti 12
Dani Medijske Pismenosti 13
Dani Medijske Pismenosti 14
Dani Medijske Pismenosti 15
Dani Medijske Pismenosti 16
Dani Medijske Pismenosti 17
Dani Medijske Pismenosti 18
Dani Medijske Pismenosti 19
Dani Medijske Pismenosti 2
Dani Medijske Pismenosti 20
Dani Medijske Pismenosti 21
Dani Medijske Pismenosti 22
Dani Medijske Pismenosti 23
Dani Medijske Pismenosti 24
Dani Medijske Pismenosti 25
Dani Medijske Pismenosti 26
Dani Medijske Pismenosti 27
Dani Medijske Pismenosti 28
Dani Medijske Pismenosti 29
Dani Medijske Pismenosti 3
Dani Medijske Pismenosti 30
Dani Medijske Pismenosti 31
Dani Medijske Pismenosti 33
Dani Medijske Pismenosti 4
Dani Medijske Pismenosti 5
Dani Medijske Pismenosti 6
Dani Medijske Pismenosti 7
Dani Medijske Pismenosti 8
Dani Medijske Pismenosti 9

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!