Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Svetog Ivana Zeline s temom: „Provođenje mjera zaštite od širenja korona virusa“, održane dana 13. ožujka 2020. godine, donijeti su sljedeći zaključci i preporuke:

Sva javna okupljanja na području Grada Svetog Ivana Zeline provodit će se u skladu sa zaključcima Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije i u skladu s preporukama Nacionalnog kriznog stožera.

Od ponedjeljaka 16. ožujka primijenit će se nacionalna mjera dvotjedne odgode nastave u svim školama, kao i odgoda boravka djece u vrtićima. Apeliramo na građane da se pridržavaju ovih mjera. Ukoliko to zbog objektivnih razloga u pojedinim slučajevima nije izvedivo, u vrtiću će se osigurati osnovni uvjeti za nužan boravak djece.

U Pučkom otvorenom učilištu Sveti Ivan Zelina do daljnjeg će se otkazati kino projekcije i predstave, a trenutni tečajevi održavat će se uz propisane mjere javnog okupljanja.

Preporuka je da se ispraćaj pokojnika na grobljima na području Grada Svetog Ivana Zeline obavlja u krugu uže obitelji, uz pridržavanje preporuka vezanih uz javna okupljanja.

Građanima se umjesto osobnih dolazaka u javne službe preporuča korištenje telefonske i pisane komunikacije i u tom smislu će se na stranicama Grada i kroz sredstava javnog priopćavanja objaviti adresar svih gradskih službi.

Apeliramo na sugrađane da zadrže pribranost i ne nasjedaju na neprovjerene vijesti i poluinformacije te ih molimo da do daljnjeg redovno prate službene izvore informiranja putem kojih će se redovito objavljivati sve relevantne informacije i preporuke vezane za ovu izvanrednu situaciju.

 

Aktualne podatke i preporuke možete pratiti i na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Dežurni broj pri Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije je 099 4827 486.

Kontakti gradskih službi:www.zelina-kontakt

Link: https://www.zelina.hr/portal/novosti/item/2480-preporuke-stozera-civilne-zastite-grada-svetog-ivana-zeline.html

Novosti

Dječji vrtić Tinitilinić

Mi brinemo o vašim najdražima!